Vad säger Google om länkar

En viktig sak vid sökmotoroptimering är länkar, vad säger Google om detta? 

Beträffande identiska länktexter – Om länkarna säger samma sak om din sajt kan det verka lite misstänksamt

Beträffande långsamt växande länkar – Google, MSN, och Ask har alla kommit överens om att tidsaspekten och volymen av inkommande länkar inte har någon betydelse. Detta är tvärt emot vad alla trott hittills och framkom under en konferens på SES i San Jose. Vad som däremot räknas är om dom är relevanta och naturliga (exempelvis “länknätverk och köpta länkar). Yahoo var lite otydliga i sitt svar, refererar inte till tillväxten men värderar naturlighet.

Beträffande “bad neighborhoods” länkningar till er sajt – Google säger att länkar endast är en indikation på förtroende. Inkommande länkar med dålig kvalitet bestraffar dig INTE. Yahoo säger att dom manuellt kontrollerar en sajt efter dåliga länkarsom överskrider en viss nivå. Ask säger att inkommande länkar helt enkelt inte räknas.. MSN speglar Google genom att säga att så länge det finns signaler på kvalitet så kommer dom dåliga länkarna att ignoreras.

Beträffande sidors förtroende gentemot domänens förtroende – Alla verkar vara överens om att det finns en tidsaspekt med när en hemsida kan betraktas som förtroenderankning och placering i sökresultatet, men inte alltid. MSN gav ett bra exempel av Geocities, där är det rent ologiskt att passera förtroende över hela domänen till varje enskild sida.

Beträffande 301 redirects transportering av värde och inkommande länkar – Google och MSN är båda överens om att en 301 redirect (permanently moved/permanent flyttad) antagligen kommer att ge den nya ssajten den gamla sajten fulla kredit. Inte omedelbart dock  men det kommer att ske.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*