Vad är det med DMOZ

Uppenbarligen har servern som hanterar DMOZ på AOL kraschat!. Det har inte gjorts någon backup av någon anledning och efter ett flertal försök att återskapa försvunnen data så försvann av någon outgrundlig anledning existerande data i systemet.

Så, under de senaste 6 veckorna har personal försökt att patcha systemet tillbaka (återskapning från deras RDF dump, antas det). 6 veckor är lång, lång tid i dessa sammanhang. Om man lägger till att AOL under den senaste veckan sparkat en massa folk så får man väl hoppas att det finns någon kvar som bryr sig. Även om en del funktionalitet för redaktörerna är tillbaka är sannorlikheten att an fortsatt existens för DMOZ inom AOL är tveksam.

DMOZ opererar inte direkt med en trensparent modell och har hållt inne med vad som hänt internt. Kan hända att dom är rädda om dom stackars redaktörer som återstår eller rykterna om en plötslig död som flukturerar inoom branschen för sökmotoroptimering. Vi får se vad framtiden bär med sig för DMOZ. Komer dom att återuppstå eller är de nio liven DMOZ nu haft över.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Trackbacks

  1. […] Efter snart 3 månaders problem med DMOZ fungerar det att registrera nya siter till DMOZ. […]

Speak Your Mind

*