MSN live search funktioner

Live Search (MSN Sökning) har några intressanta funktioner som inte finns i Google. Dessa funktioner introducerades förra året men få har hört talas om dom. Många användbara funktioner för sökmotoroptimering.

– linkfromdomain avgränsar sökningen till siter som länkas till från en viss domän. Om du inte kompletterar sökningen med ett sökord efter detta kan du se alla sidor/siter som länkas till från domänen.

linkfromdomain:dindomän.se

– linkdomain visar sidorna som länkar till en sida från en domän. Funktionen på Google visar alla sidor som länkar till startsidan eller en speciell sida. Men du kan inte se dessa samlade resultat. Linkdomain sökningen finns också på Yahoo!.

linkdomain:dindomän.se

– contains bor efterföljas av en filändelse och används för att avgränsa sökningen endast till sidor som innehåller länkar till minst en fil med den filändelsen. man kan kombinera med ett sökord om man vill.

sökord contains:doc

– Yahoo har en något annorlunda funktion som kallas feature, användbar för att visa sidor sidor som har inbäddat (embed) innehåll. Denna operation kan innehålla en av följande värden: audio (sidan har inbäddad musik), video (sidan har inbäddad video), javascript (sidan har inbäddad JavaScript kod), flash (sidan har inbäddad Flash), frame (sidan använder frames), acrobat, applet, activex, form, table.

sökord feature:flash [ Yahoo ]

– prefer låter dig få högre vikt till ett sökord.

sökord prefer:sökord

* loc används för at avgränsa en sökning till domäner från ett visst land.

sökord loc:se

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*