LookSmart

LookSmart blir 100% Pay-Per-Click. Det fanns en tid då man kunde registrera sin sajt till LookSmart för en “editorial review”, och nästan vara säker på att din sajt blev listad i LookSmart inom några veckor. Det fanns en tid då man kunde betala LookSmart $299 för en redaktörs granskning och vara säker på att bli inkluderad inom några dagar.

I April 2001, så sände LookSmart ut email till alla sajtägare som betalat 299 dollar och informerade dom att nu hade dom ett saldo på 299 dollar på LookSmart’s nya pay-per-click konto. LookSmart debiterar en kostnad på 15 cent per besökare och erbjuder 60 dollar i kredit (400 besökare) för den första månaden till kunder som registrerade sig innan meddelandet. Erbjudandet innebär inte att man har några chanser till bra placeringar på LookSmart, Ni behöver en SEO-expert till att göra optimering.
Det finns en 15 dollar minimum limit per månad (100 besökare) på LookSmart. Det innebär att ni behöver tjäna 15 cent per besökare för att det ska löna sig. Och ni måste få 100 besökare varje månad. LookSmart har ingen klar policy över vad som händer om ni inte får 100 besökare. Läs deras LookSmart Terms of Service.
Den 6:e Oktober -03 så meddelade LookSmart att MSN inte förnyar sitt kontrakt med LookSmart genom vilket LookSmart försåg MSN med sökresultat. Kontraktet gick ut den 15:e Januari -04
LookSmart har också ett projekt liknande Open Directory Project där frivilliga resaktörer bygger en katalog. Det är endast till för icke kommersiella sajter och heter Zeal.


LookSmart sökmotoranalys – fakta

 • Tips. Om er kommersiella sajt erbjuder bra material så kan er hemsida registreras på LookSmarts index via Zeal. Om ni betalar på LookSmart så är det inte möjligt. Betalning på LookSmart hindrar redaktörer på Zeal att lägga till din site. Om din hemsida är mycket informativ och ni hoppas kunna attrahera besökarna med ert material så kan betalning på LookSmart vara en mycket god idé. Håll er informerade för uppdateringar och ändringar på LoolSmart.
 • Katalog. We’ll let you know when they figure it out.
  Hela LookSmart har följande riktlinjer:

  • Titeln måste hållas under 65 tecken.
  • Beskrivning måste vara under 170 tecken.
  • Ni måste ge en övergripande, korrekt grammatisk beskrivning av sajt, inte era produkter som ni säljer
  • Använd abbsolut inte marknadsförande eller ovårdat språk
 • Sökresultat. LookSmart förser kataloger till: AltaVista, Excite/Webcrawler, iWon, CNN.com, Juno, Time Warner och prodigy.
 • Partnerskap. Ask Jeeves’ sökprodukter finns för närvarande på About.com, InfoSpace, iWon, MSN och Lycos.
 • Verktyg.
Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*