LinkWar II

Paid link economy som Philipp Lenssen på Google Blogoscoped är bra och en tankfull uppföljning på förra veckans länkdebatt som tog fart efter att Matt Cutts uppfann ett nytt sätt att anmäla köpta länkar. Det finns mäbgder av historier om länkbygge och osorterade kommentarer. Philipp’s artikel lämnar väl ingen stark slutsats över hur det kommer att bli med detta. Det enda man vet är att det är en komplicerad fråga.

Om du inte har sett det tidigare har du inte missat speciellt mycket. Generellt så blir jag ganska trött på det “polisiära länkjagandet” i detta läget.Google var dom som SKAPADE den nya världens länkekonomi och den kommer garanterat inte att placeras i någon malpåse, oavsett hur mycket du försöker.

Visst blir man trött :-), hur var det inte med att försöka dölja utgående länkar med javascript, ge osäkra utgående länkar ett “nofollow” attribut för att inte “läcka PageRank” eller för att man är rädd, eller lyssnar på alla rykten som flukturerar. Har Google tagit hänsyn till någonting av det?. Nej, Google gör som dom alltid har gjort. Hittar sätt att ÄNDÅ följa länkar i både javascript och med nofollow.

Varför?. Jo därför att Google lever på länkar och skulle självdö utan dom. LinkWar II är som många andra påfund någonting att bara lägga åt sidan och fortsätta arbeta fokuserat, köpt eller inte. LinkWar 1 utspelade sig 2002-2003.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*