Länkning – hur skall ni göra? Är länkfarmar bra eller dåligt?

Hur är det med länkfarmar? När blir dem det? Jag tror inte att det finns någon riktigt bestämd linje i när en länksida blir en länkfarm. Det finns i och för sig en regel hos Google som man bör följa konsekvent, max 100 länkar på en sida.

Skall man då länka till/från länkfarmar?

För att hålla sig på rätt sida så bör ni göra två saker:

1. Länka till många sajter, som är helt oberoende av er egna och varandra. Sajter som inte länkar till er. Bra sajter som är relevanta till informationen som finns på er sajt och är relevanta för textlänken. Och samtidigt till sidor som har huvudämnen som inte är helt relevanta med det som er sida handlar om.

2. Få länkar utifrån, till er sajt från sajter som inte är associerade med er egna och varandra. Även sajter som ni inte länkar tillbaka till. Detta kan ju vara mycket svårt eftersom ni ju inte kan diktera reglerna för att andra skall länka till er men inte ni til dom. Det enda sättet är att ha så bra material att andra självmant länkar till er.
En länkfarm är i princip en ring av webbplatser som länkar till varandra. undvik detta. Med andra ord: om alla dina länkar är resultat av länkbyten och alla som ni länkar till följer samma mönster, då har ni en länkfarm. Ni måste försöka undvika detta för att lyckas med er sökmotormarknadsföring.

 

Det finns slutligen ingen klar definition om att detta skulle bestraffa er. Men, logiskt sett så måste det vara en nackdel.
Det är inte lätt att hålla tungan rätt i mun och lyckas med allt som har med länkbyte att göra idag. Det gäller att ha en klar och tydlig strategi med detta eftersom det tenderar att bli en del i optimeringen som blir viktigare för varje Google uppdatering. Men… som tur är så vet ju vi vad vi håller på med och hänger med i de senaste knepen i sökmotoroptimering. Vi kan erbjuda ett strategiskt länkbytesprogram som vi arrangerar åt er. Det är bara att kontakta oss för mer information på NetBooster-Agency.se

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*