Kommentarer om webbdagarna

Uppkopplat.se skriver:
Jag var på Webbdagarna i veckan. Det var ömsom vin och ömsom vatten. Hans Sandblom på Seo Logik hade ett intressant föredrag och hans bästa SEO-tips var att starta en blogg, men han var noga med att man inte ska lägga bloggen på en subdomän enligt mönstret blogg.uppkopplat.se, utan istället placera bloggen enligt www.uppkopplat.se/blogg för annars uteblir den positiva effekten.

Bison Blog skriver
Sista passet på Webbdagarna var Sökmotoroptimering med kvalitet där Hans Sandblom från Seologik AB höll i spakarna. Han förklarade en del begrepp som t.ex. Cloaking (att visa ett innehåll för besökaren och ett annat för sökmotorerna) samt vilka faktorer som påverkar en sajts status i rankingen av innehållet. Ett återkommande inslag var också små historiska tillbakablickar som visade på hur man aldrig blir känd för att komma 2:a. Det gäller ju även i sökmotorerna och olika faktorer styr hur besökare klickar sig vidare. T.ex. är det bättre att hamna sist på första sökresultatsidan jämfört med i mitten eftersom du lättar fastnar med ögat på den sista träffen i listan innan du klickar på “fler träffar”. Ett av hans bästa tips för att ligga bra till i sökmotorerna är att starta en företagsblogg.

Nicks Corner skriver:
Yes! Day 2 was a success!!!
– Two speakers Hans Sandblom from SEO and Sara Andersson from Global Strategies were talking about search engine optimization with lots of useful tips.

Next year make the first day less selling and more interesting for everybody and keep and improve day 2.

Visst fick jag kritik med från konkurrenter i publiken (inkl lite morrande från några 🙂
Tex Pladdangoo skriver: (kanske inte konstigt att han skrivit fel adress till vår hemsida, seologik.sr, kanske inte vill ge oss en länk, nej……r = nära e på tangentbordet 🙂
– Subdomäner. Det är inte alls riskabelt att ha en subdomän om denna hanterar ett eget avgränsat besläktat område till företagets ordinarie verksamhet. Vill man som IDG ha en blogg så är det helt ok att ha den som en subdomän.
“Jag sa att man skall se över sina subdomäner, precis som Matt Cutts säger.
Vad jag sa var att en subdomän tolkas som en EGEN domän och om den ligger under www-delen ger den bättre värde till originalhemsidan. Ville göra folk uppmärksamma på detta. Självklart får man ha en blogg vartsomhellst.”

– Domännamn under olika domäner som com, net, nu och se. Ingen fara med samma innehåll på olika domäner även om de heter lika i själva domännamnet. Google kommer att indexera endast en av dessa. Viktigt är att se till att Google indexerar rätt domän. Vad som blir fel är när företag försöker spamma genom olika domännamn och har samma innehåll på siterna.
“Visst är det så, men om du löser alla olika aktiva domäner med 301 ompekning så kan det lösa mångas problem. Vi har själva massa domäner, som han skriver. Skillnaden är att vi är medvetna om det och när man rankar i toppen på Google så finns det en grundregel (if it work, dont mess it up) och tvärtom. Sedan, har alla dessa marknadsschefer kontroll på hur deras IT/Webbmaster/SEO arbetar med hemsidorna”.

Och lite annat… Läs gärna, det var lite kul 🙂

Nåväl, MYCKET skall ut under 30 minuter.
Skulle behövt en heldag för att förklara allt ner i minsta detalj.

Hans Sandblom

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*