IDG uppmärksammar mitt blogginlägg

Jag fick ett samtal från Peter Larsson på ComputerSweden där han uppmärksammat mitt inlägg om GetUpdated och deras mail till våra kunder.
Jag förklarade vad det handlade om samt fick mina kommentarer per mail och allt var frid och fröjd.
Ville ha den sammansatta artikeln innan publicering och där hade det smugit in en rad som jag inte pratat om eller var med i ursprungskommentarerna “Både Medianalys och SEO Logik befinner sig i en moralisk gråzon, det medger Hans Sandblom.”.

Det är inte något jag står för. Vad jag sa till Peter var att vi alla, SEO, GetUpdated, Mediaanalys och MiGroup följer sökmotorernas regler för sökmotoroptimering. Vi jobbar bara på olika sätt med länkar, vi på vårt sätt och de på sitt. Vad det handlar om är hur våra företags länkstrategier fungerar för våra kunder. Att MiGroup säger felaktiga saker om våra strategier till våra kunder är beklämmande. De har ingen aning och det är det som är lite roligt. Om inte de ser våra strategier kommer knappast sökmotorerna heller att upptäcka dom!.

Jag var i Köpenhamn på vårt huvudkontor, en fotograf kom och knäppte runt 100 kort, det bör väl ha funnits bättre kort men det är klart att de ville väl ha ett kort där jag såg “grinig” ut, kanske svårt att hitta ett bra kort i så fall när jag säkert ler på 98 av dem.

Precis innan jag stänger datorn innan jag skall lämna HK får jag mailet med artikeln. Jag ringer Peter från bilen som säger att det måste vara snabba ryck om jag vill få till ändring. Stannar bilen och iom 20 minuter är jag uppkopplad och tar bort den meningen – mailar tillbaka. Tror ni att den ströks, nej naturligtvis inte.

I så fall hade ju inte artikeln fått den “knorr” han ville ha.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Comments

 1. Så du anser inte att era “länkstratgi”-paket faller under köpta länkar/”link schemes”?

 2. Link schemes handlar inte om köpta länkar.
  Det är när du medverkar i nätverk där man registrerar sig och kommer med på massor av identiska/snarlika sidor som man laddar upp till sin sida.
  I och med att du laddar upp och bidrar till link schemes är du delaktig.

  Om du deltar men inte laddar upp på din site kan det aldrig skada din hemsida.

  Våra länkpaket kan möjligtvis hamna under köpta länkar men skulle lika gärna kunna hamna under “natural links”. Den som avgör det är ju Google och om dom inte anser att en annons på en partners site är såld kan dom inte göra något.

  Naturligtvis kan du inte avläsa att det är “sponsrade /köpta länkar” i vårt nätverk.

  Så mitt svar på din fråga är nej.

Speak Your Mind

*