Hur skall vi göra för att komma på bra placeringar på sökmotorerna

Hur skall vi göra för att få bra placeringar på sökmotorerna?

Jag tycker inte om att säga det men de flesta hemsidor vi analyserar har inte de fundamentala HTML egenskaperna (Titel, Nyckelord, beskrivning och länkar) rätt utförda på sina sidor. Detta gör att deras sidor ej blir riktigt indexerade utav dom spindlande sökmotorerna. Deras Titel är felaktigt utformad (repetera inte ert företagsnamn), för många nyckelord (skall vara 8-12 st) eller fel nyckelord. Beskrivningen av företaget är antingen dåligt optimerad gentemot sökorden eller dåligt skriven.

Ta till exempel Google idag som värderar allt innehåll på sidan och väger nyckelord/titel/beskrivning gentemot all funnen text på sidan. Denna informationen avvägs i en algoritm som ger varje nyckelord en “vikt”.

Var beredd på att investera i marknadsföringsresurser till er sajt, det kommer att löna sig. Det kommer ut ca 5-10 000 nya hemsidor varje dag i veckan på internet, alla försöker att nå bra placeringar på sökmotorerna.

Vad finns det för “tumregler” när det gäller priser för sökmotoroptimering? Kostnaderna kan variera oerhört beroende på ert marknadssegment, storleken på hela er sajt, vilken konkurrens ni har, hur många sökord/fraser ni vill hittas med osv. Beräkna mellan 10-50 000 kronor för en grundläggande sökmotoroptimering av er sajt och en löpande avgift på runt 1-3000 kronor per månad för underhåll och registreringar (i USA kan man räkna med 10 ggr så höga belopp för samma tjänster). Dessa indikationer passar ganska bra på dom flesta företag idag som har en tydlig profilering av sina varor och tjänster med en normalstor sajt.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*