Hjälp för sajtägare och sökmotoroptimering

Ett problem vid sökmotoroptimering är att det ofta finns cachade (lagrade) gamla sidor från en sajt kvar i sökresultaten efter att man re-designat och strukturerat om sin sajt. Google har ordnat att nytt verktyg som hjälper webmasters eller seo konsulter att snabbt få bort oönskade sidor ur Googles databas. Andra verktyg tillåter de som önskar ta bort bilder eller länkar till sidor med personlig information, med rätt förutsättningar.

Optioner för borttagning av sidor i Google
För sajtägare eller företag inom sökmarknadsföring är det bästa sättet fortfarande att använda sig av en robots.txt eller robot taggar för att hålla innehåll utanför Google. Men ingen av de sätten kan få bort sidorna när dom väl är indexerade. Att få sidor exkluderade när de väl indexerats kan ta tid. Du måste vänta på att Google återbesöker de sidor du flaggat för borttagning. En process som kan ta upp till en vecka. Men det är ju bättre än att vänta i många, många månader som det var innan verktyget fanns.

De nya verktygen hittar du på Google Webmaster Central och det krävs ett verifierat konto där det verifierats att sajten är din. Det förklaras här. Det är både enkelt att genomföra och gratis. När du väl är inloggad välj sajten du vill radera sidor för. När den är aktiv välj “diagnostics” tabben, välj sedan “URL Removals” länken i vänstra navigeringen.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*