Guider i sökoptimering

Sökmotorer under skinnet

Läs våra expertutlåtanden och jämför sökmotorerna. Få tipsen du behöver och lär dig hur sökmotorerna fungerar om du är seriös i din sökmotoroptimeringssatsning.

 

Definitionen sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering, (Search Engine OptimizationSEO på engelska) är kunskapen att utveckla en sökmotorvänlig webbplats som på ett naturligt sätt attraherar besökaren genom att nå topplacering på dom dominerande sökmotorerna vid sökningar efter utvalda sökord/fraser.

 

Guide till sökmotoroptimering

När ni ska optimera er sajt så måste ni ställa er 3 frågor:

  • 1. Hur kommer man att söka efter mina produkter och/eller tjänster?
  • 2. Vilka är konkurrenterna som ligger i topp, och varför?
  • 3. Vilka sökningar kan/vill jag vinna?
Efter att ni definierat ett antal sökfraser som är potentiella för topplacering så är början på er sökmotorstrategiplan klar.
Först så bör ni se över er hemsida och undersöka om det finns sidor som är relevanta utifrån de sökord/fraser ni valt. Som minimum behöver ni ha en sida med bra skrivet material och matnyttigt innehåll för varje sökordsfamilj som ni har valt. Varje sida bör vara helt fokuserad på exakt en sökordsfamilj. Ett utmärkt exempel är en sida ur Nationalencyklopedin. För mer konkurrentutsatta sökord och fraser så behöver ni kanske en hel sektion i samma ämne för att nå topplaceringen.

Lär dig mer om:

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*