Gratis SSL

Illustration för gratis SSL

Sedan en tid tillbaka har Google med användningen av HTTPS som en rankande faktor i sin algoritm.

http://googlewebmastercentral.blogspot.se/2014/08/https-as-ranking-signal.html

Exakt hur stor påverkan detta har råder det delade meningar om men det är än så länge inte en akut punkt att åtgärda. Däremot bör man lyfta upp det på sin ”Att göra”-lista.

En bra tidpunkt för införande skulle jag säga är hösten 2015. Anledningen är att man då kommer att få tillgång till en kostnadsfri tjänst. Det är flera stora aktörer som gått in bakom ISRG eller Internet Security Research Group som lanserat Let’s Encrypt.

Med aktörer som fokuserar på att se till att det finns ett alternativ som är enkelt och gratis finns inte längre några undanflykter eller ursäkter. För kom ihåg att detta är något du gör för att dina besökare ska vara skyddade mot t.ex. avlyssning från en tredje part som kan använda informationen till något skadligt.

Lanseringen är satt till sommaren 2015 vilket gör att du lugnt kan skjuta upp ”att göra”-punkten till hösten/vintern 2015. Detta är förutsatt att du inte redan idag hämtar in uppgifter från dina besökare. All kommunikation där en besökare lämnar ifrån sig något ska ske över HTTPS, där finns inga ursäkter.

UPPDATERING

SSL har ersatts av TLS, ett nytt kryptografiskt protokoll som ska vara säkrare än SSL. Tackar Jonas som kommenterade detta.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Comments

  1. Tyvärr så är rubriken felaktig då det är gratis TLS de erbjuder. SSL är nyligen skrotat vilket är tur då det innehåller flertalet sårbarheter

Speak Your Mind

*