Google

Google är den snabbast växande sökmotorn. Den är en av de största publika databaserna över information som finns idag. Ungefärligt 80% av alla internetsökningar är gjorda med Google idag. Genom Googles nätverk av partners som använder Googles databaser idag så hittar ni Yahoo, AOL, Netscape, iWon, Compuserve, Alexa, och många andra.

Google är en enastående sökmotor. Ni kan lägga till er sajt gratis. Det spelar ingen roll för Google vilka filer som ni har på er ajt – den indexerar i princip allting. Google värderar din sajt utifrån ganska standardiserade algoritmer utan när det gäller en faktor – er sajt värderas (rankas)delvis beroende på hur många kvalitativa länkar ni har till er sajt. Ett kritiskt element i länkningen är hur själva länken är utformad. Om länken utifrån till er heter “Snygga badtofflor” så får ni aningen högre sökvärde på “Snygga badtofflor”. Sedan är det ju relevansen som räknas, det är därför vi sökmotoroptimerar just utifrån relevans.
Google spindlar frekvent Open Directory efter nya sajter, och ger en extra bonus till dem som är listade i Open Directory.
Läs the Stanford University research paper (på engelska), som startade allting.

Google Sökmotoranalys – fakta

 • Tips. Optimera varje enskild sida på er sajt utifrån en sökordsfras och relevans och se till att andra länkar till er sida!
 • Sökresultat. Google har sin egna spindel som bygger sin egna databas över webbplatser. Google är den snabbast växande och mest populära sökmotorn. Google’s sökalgoritm lägger extra värde till antalet siter som länkar till er hemsida i rankningssyfte. DEssutom så indexerar Google nästan alla typer av filer, inkluderat Adobe PDF, text filer, och databas genererade filer (som asp, php sidor).
 • Partnerskap. Googles resultat visas också på Yahoo sedan den 11:e Oktober 2002. [OBS: Per den 18:e Februari så är inte Google längre den primära sökmotorn på Yahoo!] Google förser många andra sökmotorer med data, t ex iWon.com, efter dom “Sponsrade resultaten” Google började förse AOL.com med data den 24:e Juli 2002 och Google förseräven Netscape, Compuserve, och Alexa med deras sökresultat.
 • Söktips.
 • site:hemsida.se visar hur många sidor som Google indexerat på er site.
 • allinurl: sökord söker efter hemsidor efter en specifik alfanumerisk sträng i hemsidans URL
 • link:www.hemsida.se söker efter länkar som pekar mot en specifik hemsida
 • related:www.hemsida.se söker efter hemsidor som Google bedömer som likvärdiga med en specifik hemsida sökord
 • site:hemsida.se söker after sidor på en specifik webbplats som innehåller ett specifikt sökord eller fras.
 • Som exempel: sökmotoroptimering site:seologik.se. Detta visar alla sidor som Google indexerat som innehåller sökordet sökmotoroptimering.
 • Verktyg.
Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*