Google utökar sin kommunikation med webmasters

“Jag önskar att Google kunde tala om för mig vad som är fel!” Om du någonsin tror att du skulle vara bestraffad eller bannlyst av Google och känner igen det påståendet, du är inte ensam. Här kommer en nyhet, din önskan kanske slår in. Det finns mycket bra med Google men om du är en webmaster eller en siteägare kan det finnas en hel del att ogilla med. Ett av dom största klagomålen som siteägare och andra som bedriver sökoptimering är att Google känns som ogenomträngligt. Jodå, Google har ju ett antal olika guidelines, uppdelade för design och teknik (http://www.google.com/support/webmasters/
bin/answer.py?answer=35770
) och kvalitetsråd (http://www.google.com/support/
webmasters/bin/answer.py?answer=35772
). Det finns även ett set av riktlinjer specifikt för sökmarknadsföring (http://www.google.com/
support/webmasters/bin/answer.py?answer=35291
).

Många känner att detta inte är tillräckligt för många webmasters och hemsidesägare. Eftersom placeringen i sökresultatet kan vara helt avgörande för ett företags lönsamhet så det är inte överaskande. Ett av huvudproblemen är om Google överhuvud taget indexerat siten. Om den inte indexerats eller delvis indexerats men inte fått sin fulla PageRank, webmasters har mycket svårt att räkna ut vad som pågår….den bristen på kuskap kan vara påfrestande. Är hemsidan i den berömda “sandboxen”? Har den blivit temporärt bannlyst? Varför är den bannlyst? Vad behöver göras?

Det är kanske inte konstigt att man hör webmasters säga med olika grader av frustration, “Jag följer gladeligen Google’s guidelines, om jag bara visste vart dom fanns!” Vissa saker är självklara medan andra riktlinjer är lite “suddiga”. Speciellt när det handlar om bestraffningar. Det är ingen tvekan om att sökmotor spammare får vad dom förtjänar!!!. Men, alla dom som försöker göra ett ärligt och seriöst arbete  men helt ovetande trampat över gränsen för Googles guidelines. Det kan hända och har hänt att lite personlig attention hjälpt. Google har inte varit speciellt lyhörda för detta problemet innan men enligt ett inlägg på Matt Cutt’s blogg, Företaget kommer äntligen att ta tag i den biten och bli mer trarsperenta.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*