Google SOAP API supporteras inte längre

För oss inom sökmotoroptimering är Googles API, SOAP search API viktigt eftersom det tillåter oss att få tillgång till många sökningar på Google. Det är ju begränsat till ett visst antal per IP nummer och dag. API’et tillåter också att integrera sökresultaten till våra andra applikationer. Vi har märkt att detta påverkat rankningsrapporterna i vår kundwebb. Det är inte alltid Googles resultat stämmer!

Nu rekommenderar Google att man skall använda deras Ajax Search API, men den är väldigt begränsad. Ajax Api’t passar endast för webb-applikationer. Man kan inte sortera om sökresultaten eller lägga till andra sökresultat. Google säger också att: “AJAX Search API är den enda tillåtna vägen för att presentera sökresultat på din hemsida”. Dom kommer att blockera din applikation om den överskrids med sökresultat utanför API’t.

Applikationer som redan använder SOAP API kan fortsättningsvis använda den men tjänsten kan bli instabil.

AJAX Search API är ypperligt för webbapplikationer och användare men är inte lika flexibelt som SOAP API. Vi är förvånande att det inte blev ersatt med GData API istället.

Google Search API lanserades i April 2002, en vecka innan Google Answers som också är avslutat.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*