Google SiteMap

En nyhet för sökmarknadsföring från Google som vi följer med spänning. Google har nu kommit med en funktion där man kan skapa ett konto hos Google för att ladda upp en hemsideskarta i ett speciellt format eller som ren textfil.

Men, tänk på det en sekund…..
Google vill att ni har ett konto som är spårbart. Detta är igentligen underbart eftersom våra optimeringar följer reglerna.

Men, om dom som fuskar nappar på detta och börjar att skapa konton till sina kunder där allt är spårbart 🙂

Dom stora G kan då lätt hitta fuskare och ännu lättare sätta dit dom. Om Google kan associera en person till varje domän så kommer dom att få nyckeln för att eliminera massproducerat fusk. Det enda dom behöver göra är att modifiera teknologin lite.

Om dom säger en dag att, sorry, nu är “spam” ett sådant stort problem och vi har endast ett sätt att eliminera. Varje webmaster som vill ha bra rankning i Google måste därför registrera sin personliga information och använda Googles SiteMap funktion. Placera en fil i er root katalog på servern med en genererad kod och dom kommer att veta om er existens. Om ett SEO företag utan rent mjöl i påsen gör detta så, wipps, alla hemsidor är borta.

Registreras en fuskande domän så behöver den endast anmälas en gång och “Duplicate Content” (duplicerat innehåll) som används på multipla siter kommer ännu lättare att med en algoritm upptäckas. Hemsidor som inte registreras kommer helt enkelt inte att få besök av Googles robotar lika ofta.

Nåväl, det är endast en hypotetisk utveckling av vad som skulle kunna hända med denna funktionen. Än så länge så är den endast i “Beta” stadium men vi håller kontrollen på vad som händer.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*