Google patent – textläsning i bilder

 

En patentansökan har lämnats in av Google (NSDQ: GOOG) i juni 2007 som är världsomspännande för organisationen och publicerades i torsdags angående mer sofistikerade söktekniker.
YouTube-sökare kommer en dag att kunna hitta videos som baseras på text som finns i videofilmen eller folk som söker på Google kanske en vacker dag får upp sökresultat som listar upp produkter på lokala handlares hyllor baserat på vad som står i bilden som visar hyllan. Textigenkänning i bilder är en applikation och metod som patenteras för optisk igenkänning av digitala bilder.

Metoder, system och apparaturer som inkluderar datorprogram för att extrahera bildtext är bifogade patentet. I en implementation ingår en datorimplementerad metod. Metoden inkluderar inläsning av en eller flera bilder med igenkänning av sökord från en eller flera av de bifogade bilderna. Metoden inkluderar också sökning av en samling av sökord extraherade från bildernas text, läsning av en bilds extraherade text som är associerad med en eller flera bilders sökord och presentation av bilden.

Låt oss bara hoppas att inte spammare får tag på detta då det vore slutet på Captcha, bild som visar ord för att fylla i ett formulär.

Eftersom Google har arbetat med dessa problem sedan Google’s katalog (lanserad 1991) och redan har patenterat en likvärdig produkt för sin boksökning borde de redan ha tekniken framme för detta. Allt de slutligen säger är att de planerar att applicera detta till vilken bild som helst och att de vill vara de enda som får tillåtelse att göra det. Det kommer att fungera för bilder, text i videos, bifogade e-mailbilder och vad som helst.

Google’s Lab’s experiment är inte alltid vad man tror att de är. Google katalog handlade inte om mail-orderkataloger, det gav Google möjligheter till att testa sin OCR teknologi så man kunde applicera det på allting.
Google har nyligen (kan inte komma på när, men inom det senaste året) en fullskalig textsökning för Google boksökning. Självklart, den tenderar fortfarande att läsa fel naturligtvis, precis som för 10 år sedan. Jag förväntar mig inte något radikalt inom den närmaste tiden av detta textigenkänning av bild-patent. Det är dock bra marknadsföring.

Genom patentansökningarna som frekvent lämnas in över teknologier som troligtvis inte är i närheten av att vara applicerbara inom den närmsta framtiden får de mycket uppmärksamhet (se bara, jag skriver om det), Google förväntas vara en teknologiledare och innovatör utan att behöva leverera eller lova någonting.

Naturligtvis följer vi detta om det kan ges fördelar inom sökmotoroptimering

 

 

Källor:
Google Patent: Recognizing Text In Images RECOGNIZING TEXT IN IMAGES

 

 

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Trackbacks

  1. webhosting philippines, philippines seo

    SEO blogg om sökmotoroptimering.

Speak Your Mind

*