Google och bannlysning

Välj rätt hjälp vid sökmotoroptimering!
En person (inget namn nämnt) har en sajt som nyligen blev hackad av en illasinnad person. Det som personen gjorde var att lägga in osynliga länkar på sajten som triggade Googles filtreringar och hemsidan blev nedstängd. Ägaren som inte kände till hackningen blev överraskad när han försvann från Google, helt plötsligt!.

Matt Cutts förklarar i detta långa inlägget hur Google försökt att varna ägaren och dessutom indikerat exakt vad Googles robot upptäckt och vad som var otillåtet.

Varje sajtägare är ansvarig för att sajten inte är “spammig”. Om man anlitar en dålig sökmotoroptimerare och de utför otillåtna åtgärder som t ex dörrsidor på din domän behöver Google ändå utföra åtgärder. Hackade sajter är inget undantag: många spammiga/hackade sajter försöker installera spionprogram på surfarens dator. Om din sajt är hackad och otillåtna tekniker används kommer Google troligtvis att ta bort och stänga av er sajt. Men de kommer att försöka varna er via sin webmaster konsoll och dessutom maila och meddela dig vad som kommer att ske. Vad jag vet är det endast Google som gör detta, ingen annan.

Diskussionen är intressant och kan lära er en eller annan sak angående Googles riktlinjer och vad som kan ske om saker går snett, även om det inte är ert fel. Jag tycker det är ett utmärkt exempel på kommunikation från ett företag som anklagats för att ha många hemligheter.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*