Google – Microsoft konflikt

Enligt Microsofts vd Steve Ballmer vill Google ha specialbehandling i Internet Explorer 7. Samtidigt tonar han ner konflikten.

Trots att båda företagen är kaxiga i sina kommentarer står det klar att Google och Microsoft är på kollisionskurs, åtminstone på internet. Microsofts mål är att klättra till toppen på den globala marknaden för annonsintäkter på webben, från en tredjeplats i dag.
– Det innebär att Google, som i dag är etta står i vår väg. Först vill Microsoft bli tvåa, därefter etta på sökmarknadsföring.

Det kan ta uppemot fem år innan företaget når sina mål. Enligt Cnet kritiserar Ballmer även Google för att vilja ha specialbehandling i Microsofts kommande Internet Explorer 7 som i likhet med Firefox kommer att ha ett sökfält ständigt tillgängligt.
– Google vill att vi ska ändra defaultinställningarna. De vill att det ska finnas en lista av sökmotorföretag där, där nummer ett på marknaden ska vara först. För oss som arbetar med sökoptimering åt kunder är detta viktig information.

Källa: IDG

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Trackbacks

  1. […] Detta gynnar även oss där allaannonser visar andra kunders innehåll som vi gjort sökoptimering för. Allaannonser har ju vi utfört sökoptimering på

Speak Your Mind

*