Google fortsätter att köpa

Google har köpt Endoxon som är ett Schweiziskt göretag som fokuserat sig på internetbaserad geografisk service. Företaget har utvecklat map.search.ch sedan 2004 som blivit en uppskattad karttjänst och i år har dom lanserat local.ch, båda lokala över Schweiz.

Endoxon har arbetat med teknilogin dom kallar “blue”, som kommer att vara världsomspännande. “blue” är en visualiserad information på Internet. blue är en smart länkning äv en kartserver, en sökmotor och GIS (grafiskt information system) Användaren kan söka information eller visualisera den egna uppsökta informationen. Det är även möjligt att ladda ner den avgränsade informationen direkt ner i din mobiltelefon. Men, blue är inte en vision, det är en realitet. Endoxon har samlat, färädlat och geografiskt knutit världsomspännande sateliter och bilder under flera år nu.

Google köper Endoxon’s internet, karthantering och datahanteringsenheter. Google säger att  detta kommer att ge dom möjligheter att få tillgång till deras analytiska kapasitet och hjälpa Google att bygga och förbättra funktionalitet för Google Earth och Google Maps över hela Europa

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*