Resumé av sommarens Burbon uppdateringen i somras.

Vilken otrolig uppdatering det var!.

Den stora förändringen verkar vara description algoritmen samt att Google verkar ha sett till att rensa upp bland cloaking/scraper träsket inom sökoptimering (scraper kallas dom som stjäl innehåll från andra och presenterar det på sin hemsida).

På search engine conference i New Orleans talade Matt Cutts på Google att det installerats nya värden i algoritmen, värden som Google nu kan skruva upp eller ner mycket enkelt I framtiden. Detta försvörar för dom som fuskar med sökoptimering.

Han sa också att han hoppades på att värdet skulle sättas på ‘medium’ när den klar. Istället för en hög ”tröskel” vilket skulle kunna få oönskade konsekvenser. Endast tiden kan ju utvisa detta.
Hur som helst, utifrån Matt’s kommentarer skulle detta vara slutet på en lång ”burbon” uppdatering. Algoritmuppdatering är otroligt sällsynt och har ingenting att göra med den normala uppdateringen som sker månadsvis och löpande som vu inom branschen sökoptimering bevakar löpande.

Matt nämnde också att Google håller på med experiment med beskrivningen som jag tidigare nämnt. Det som används är ”meta” description/ODP (Google) kategoribeskrivningen och ibland information (relevant text) direkt från sidan. Det sämsta är om ODP-data används, dom ar normalt set ganska tråkiga. Sök på seo och titta på vår så förstår ni vad jag menar. Antar att dom är ute efter en användarvänlighet som skulle kunna fungera I olika situationer och inte manipuleringsbara via sökoptimering.

(Detta är en artikel som våra kunder haft tillgång till under lång tid på vår kundwebb, nu publicerad offentligt).

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*