Google 2007

Google lanserade många applikationer under de senaste 2 åren men de flesta har haft ganska få finesser (som Google Talk) eller så har dem blivit dåligt marknadsförda och inte nått ut till allmänheten och absolut inte i Sverige , t ex Google Docs & Spreadsheets.

Udder 2007 kommer saker att förändras. David Girouard, på Google Enterprise, berättade för Internetnews.com att Google Talk kommer att inkludera många nya funktioner samt bli en fullständig VoIP client. Girouard sa att Google Talk som för närvarande tillåter användare att ringa via VoIP mellan varandra och kommer att uppgraderas till att inkludera det traditionella telefonnätet tillsammans med andra operatörers VoIP.

Produkter som Google Docs & Spreadsheets stångas med problem som har med Internet accessen att göra. Google vill lösa det, iallafall för de utökade användarna genom att ge dom till sin data även om dom inte är uppkopplade. Under 2007 kommer Google att addera mer funktionalitet till Google Docs & Spreadsheets samt försöka göra det till ett självklart val för småföretagare och hemmaanvändare. “Detta året har handlat om att hålla näsan över vattenytan men nästa år kommer vi att ta flera steg framåt” berättar David Girouard.

Google gjorde en hel del andra bra saker under 2006. Tänk bara på Google kalender, Google Docs & Spreadsheets, chatta i Gmail, Google Notebook, Google Trends, Google Earth för Mac och Linux, Google Checkout.

Vad kan man då räkna med kommer från Google under 2007?

 •  En ännu bättre Gmail som tillåter förhandstitt på meddelanden, sökning och bättre hantering av bifogade filer
 • En riktig Google Adressbok med delade profiler som fungerar inom alla Googles tjänster. Detta kommer också att underlätta hanteringen av kontakter i Gmail.
 • Ett sätt att söka innehåll skapat genom Googles tjänster (Gmail meddelanden, kalender, Blogger, kommentarer, Google Notebook, Google Groups).
 • Ett centralt arkiv för alla uppladdade filer till Google.
 •  Videokonferenser, stavningskontroll, kompatibilitet med Skype, AIM, plugins i Google Talk.
 • Ett mer interaktivt Google News.
 •  En peronaliserad Feed readersom filtrerar nyheter, hittar relaterade nygeter för att skapa din egna nyhetssajt.
 • Få Google Desktop till skrivbordet genom integration med filhanteraren.
 • Arkivering av innehåll och tillåta sökning som det var vid ett visst datum
 • Ännu bättre sökresultat, strukturering av innehåll, använda taggning, kommentarer och objektigenkänning för att förbättra textsökning, bildsökning och videosökning.
Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Trackbacks

 1. […] Nu rekommenderar Google att man skall använda deras Ajax Search API, men den är väldigt begränsad. Ajax Api’t passar endast för webb-applikationer. Man kan inte sortera om sökresultaten eller lägga till andra sökresultat. Google säger också att: “AJAX Search API är den enda tillåtna vägen för att presentera sökresultat på din hemsida”. Dom kommer att blockera din applikation om den överskrids med sökresultat utanför API’t. […]

Speak Your Mind

*