Första dagen efter semestern

Jaha, då var semestern slut!

Som en navslutning åkte jag till sandåslandet, norr om Kiruna. Nordens enda kvarlevande vildmark som det kallas.

Vi flögs mitt ut i vildmarken med helikopter från Kallax Flyg till ett bekvämt boende i en renvaktarstuga. Detta eftersom vi skulle vara ute och fiska i 9 dagar, knappast uthärdigt i tält eller kåta.

När vi kom fram var det iskallt och det blev mössa på men det hindrade inte oss från att fiska harr och redan första kvällen drog jag min första harr som vägde dryga halvkilot. Trots den ringa vikten stred den bra i stgrömmen. Eftersom det var min första,  stekte vi den senare på kvällen.

Dagen efter var vädret likadant men vi 3 som var ute fick ett 50-tal harrar men ingen över halvkilot.

Sedan sprack det upp och temperaturen steg till 25 – 30 grader.
Vi närmade oss dagen T, Tavvaätno där vi hade blivit tilldelade kvoterat fiske i denna älv som legat i träda i 6 år innan det förra året blev kvoterat. Kvoteringen blev i år 300 fiskedagar totalt, varav vi tilldelades 9 dagar.

När vi kom dit efter 1,5 timmmes vandring i synnerligen besvärlig terräng började vi nstan omedelbart att fista och nsom harren vakade och sög i sig våra torrflugor, helt sanslöst. Inte en enda harr som understeg 8 hekto med den största på 1,2 kilo och 52cm lång som tog på en Européa 12:a, presenterad av undertecknad. Detta var den största vi fick på hela tiden men åtskilliga enkilos och strax däröver, beräknar det till över 100st.

Totalt blev det ett fantastiskt fiske med gissningsvis runt 300-400 harrar per person under dessa 9 dagar. Som bonus fick vi 4 fjällöringar varav jag fich 2 st (25-30cm).

Vi åt endast 3 harrar och 1 öring, resten släpptes tillbaka för att främja reproduktionen.

Första dagen gick åt till att ordna kvitton, betala fakturor samt att rensa bland 1600 mail.
Hann med ett samtal för lite teknisk information till en förhoppningsvis kommande storkund inom sökmotoroptimering.

Hans Sandblom

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*