Burbon uppdatering och länkar vid sökoptimering.

Att namnge uppdateringarna har pågått ända sedan Google startade. Frågan är i denna uppdatering om Google tar med inkommande länkar och uppdaterar PageRank-värdet (status) samtidigt eller om de som enligt ryktet koncentrerar sig på att hitta cloakare/fuskare/spammare.

I normala fall ska man inte bry sig om inkommande länkar eller PageRank-värdet alls under en uppdatering. Detta är välkänt bland oss som arbetar med sökoptimering. Men detta är ingen normal uppdatering av Google. Jag har under mina 8 år i  sökoptimeringsbranschen inte sett något liknande. Detta är en enorm algoritm/kvalitetssäkring av sökresultaten. Google vill för gott göra sig av med cloakare (fuskare) utan manuell kontroll. Som sagt, det är nu speciellt intressant att se hur PageRank och inkommande länkar räknas. Jag kan garantera att ni som kunder till oss kommer att se ännu bättre resultat så snart uppdateringen är över. Vi är till 100% ärliga mot sökmotorerna. Om det ligger tvivelaktiga hemsidor över er i resultaten så lär det snart vara historia.

De inkommande länkar/PageRank som visas vid kontroll innefattas av en del faktorer som komplicerar analysen.

Först, de är en ‘snapshot’ av historian för sajten och de verkliga inkommande länkarna/PR’en som används vid rankning kommer från en annan tidsintervall vilket försvårar analysen för sökoptimering.

En annan komplicerande faktor är att Google inte visar alla inkommande länkar utan endast ett utdrag av dom som Google har internt i sin databas. “Snapshot” + en asynkronisk natur + underliggande faktorer gör att det är ganska svårt att spåra anledningen till en rankningsförändring som skett när det man ser var det som var igår och inte stämmer överens med dagens länkar/PageRank.

Detta är ett område som vi studerar mycket noggrant. Jag ror inte man skall lägga ner för mycket grubblerier på det som syns av PageRank värdet eftersom det inte gäller (för att se PR behövs Google toolbar installeras). Google förändrar ‘setet’ av länkar som visas med 3-5 veckors mellanrum. De har en uppsättning av datorer som konstant beräknar PageRank-värden. Men de exporterar den synliga PageRankingen endast var 3-4:e månad.

(Detta är en artikel som våra kunder haft tillgång till under lång tid på vår kundwebb, nu publicerad offentligt).

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*