Altavista

Altavista (1995-2004) har gått i graven. Liksom Alltheweb så har Altavista köpts av Overture, vilka i sin tur köptes av Yahoo!. Yahoo! visar sina resultat på Altavista. Nu är gratisregistreringen på Altavista nedstängd. Vänta och se vad som händer.

Måndagen den femte April, 2004. Det är officiellt, Altavistas resultat kommer nu direkt från Yahoo!.
AltaVistas resultat. Resultaten är dom mest relevanta hemsidorna som hittas på Yahoo! sökteknologi baserad på era sökord. Sökresultaten är genererade utifrån dom miljoner hemsidor som kryps och indexeras av Yahoo! sökmotor. Yahoo! Sökindex härstammar från 99% av dom sajter som hittas via processen av den gratis krypningen som görs av Yahoo!. Resultatet kan också innefatta länkar till hemsidor som innefattas av Content Acquisition Program (CAP). CAP tillåter företag att registrera sina hemsidor och material direkt till Yahoo! för granskning och inkludering till Yahoo! sökindex via Site MatchTM ellerInktomi Sökmotor registrering (SubmitTM) program. Sajter från båda dessa program betalar för att bli inkluderade i sökmotorns index., och dom som medverkar i Site Match betalar också för granskning och relevans. Resultatet visar också dom hemsidor som är med i Altavistas Express Inclusion Program. Sajter från detta programet betalar för att komma med i sökindexet och granskas för relevans. Medlemskap i CAP eller Express Inclusion har ingenting med placeringen eller rankningen att göra i sökresultaten. Källa: AltaVista

Altavista sökmotoranalys – fakta

  • Lägg till sajt gratis: Ingen, sökresultaten kommer från Yahoo!
  • Katalog: AltaVista’s katalog är en kopia av LookSmart’s katalog.
  • Sökresultat: Som alla andra portaler och sökmotorer har Altavista ändrat sina partners och sina sökresultat nyligen. Nu är AltaVista’s Sponsrade Länkar sektion, som kommer överst i sökresultaten, resultat som inkluderar både DoubleClick och Overtureannonser. “Produkter och Tjänster” innehåller normalt fyra länkar. Direkt nedanför “Sponsrade Länkar”, i fetstil så ser ni “Vi hittade xx.xxx resultat”. Det som följer är dom egentliga sökresultaten. Med ett undantag att det första resultatet även det är en sponsrad länk, del i en service som ALtavista kallar “Altavista Nyheter” där företag betalar Altavista för att lista sina artiklar i sökresultaten. Efter det första “sökresultatet” kommer det som ni igentligen letat efter.Ni har kanske upptäckt att det i vissa resultat kommer upp en logotype samt multipla länkar under det. Detta är företag som har betalt Altavista för att snabbt och med tidsintervall indexera om hemsidan samt fånga upp nyligen utförda förändringar. Klicka här för att se hur det går till.Slutligen, på alla sidor i engelska Altavista så visas det i högerkollumnen en lång lista eller tre mindre annonser. AltaVista säljer detta annonsutrymme till företag som Ah-Ha och andra.
  • Söktips För att se hur många sidor ni har i Altavista, sök efter host:www.din-sajtaddress.se.
Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Comments

  1. kalle says:

    Hej allihop va kul med nya Hotmail

Speak Your Mind

*