3 enkla steg att göra sökmotorerna glada

Gör din sajt sökmotorerna glada? Det är ganska enkelt att designa en sajt som sökmotorerna tycker om och tar emot med öppna armar.

Allt som behövs är 3 enkla steg:

 

1. Följ sökmotorernas regler

Nästan alla sökmotorer publicerar deras egna regler när det gäller registreringar av sajter. Vilka typer av sajter de accepterar och rekommendationer för sökmotoroptimering.

Google uppdaterade nyligen sina Guidelines vilken täcker in de vanligaste formerna av manipulering som dom anser som “spam”.

De publicerade samtidigt SEO Guidelines som är rekommendationer för webmasters som skall välja en SEO. Google var den första sökmotorn som officiellt erkände sökmotoroptimerare på detta sättet.

Det är inte bara Google som har anti-spam regler. Du hittar dem på följande sökmotorer med:

 

2. Undvik att spamma sökmotorerna

Oftast använder webmasters spsm-tekniker mot sökmotorerna utan att vara medvetna av att de gör det. Eller ännu värre, webmasters kan medvetet (eller omedvetet) integrera tekniker som kan få en hel sajt helt bannlyst från sökmotorerna utan att ägarna har någon aning om följderna.

Nyckeln till att undvika att spamma sökmotorerna:

Håll kontroll på de olika sökmotorernas regler via länkarna ovan. Håll utkik efter förändringar i reglerna och förändra din sajt konstant.

Följ med i forum för webmasters så att inget missas.

Om du misstänker att din sajt kan vara föremål för avstängning, ta bort det misstänkta fusket och kontakta sökmotorerna och begär en granskning.

Google uppmuntrar faktisk till detta via en re-inclusion request via deras Help Center och denna post av Google anställda Matt Cutts ger råd om vad som kan göras.

Om du upptäcker fusk på någon sajt kan du anmäla det till sökmotorerna. Alla sökmotorer rekommenderar alla seriösa företagare inom sökmotorpositionering att ALLTID göra detta när dom hittar fusk. Använd följande länkar:

 

3. Bygg sajter för besökare istället för sökmotorerna

Metoderna har förändrats genom året men sama principer består.

Bygg för besökaren inte sökmotorer. Gör sajten så användarvänlig som möjligt. Se till att skriva egna texter utan att kopiera någonting och skriv kvalitativt relevant material.

När det är möjligt, använd menyer av text istället för bild. Tänk på namnet i länken till undersidan så den har ett sökord i sig.  En välskriven, väldesignad sajt kommer att ge dig besökare som stannar längre. Inkludera sökord och fraser som din besökare logiskt kan tänkas skriva in i en sökmotor och söka efter

Länka endast till siter som är relevanta för dina besökare och spendera tid med användarvänligheten på din sajt.

Kom ihåg att en nöjd besökare är likvärdigt med en nöjd sökmotor!

En bok om sökoptimering för dig som vill lära dig mer.

 

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Trackbacks

  1. […] I genomsnitt var 3:e till 4:e månad exporterar Google ut de nya PageRankvärderna till Google Toolbar. Matt Cutts från Google skriver att denna uppdatering påbörjades i Fredags. Nya värden

  2. […] Live Search (MSN Sökning) har några intressanta funktioner som inte finns i Google. Dessa funktioner introducerades förra året men få har hört talas om dom. Många användbara funktioner för sökmotoroptimering. […]

Speak Your Mind

*