10 frågor om länkstrategier

5 mycket välkända personer inom sökmotoroptimering fick 10 frågor att svara på om länkstrategier.

– Eric Ward, från URL Wire
– Rand Fishkin från SEOMoz
– Roger Montti från Best of the Web
– Todd Malicoat från Stuntdubl och SEO Class
– Rae Hoffman från Sugarrae och SEO Class

Jag har översatt frågorna här, svaren hittar du här på Sugarrae

 1. Vilka faktorer skulle du ta i beräkning innan du köper en länk från en hemsida (ingen länkmäklare)?
 2. Inom sektorer (teman) där länkar är extremt svåra att komma över (In sectors where links are particularly tough to come by (försäljning, B2B inom tråkiga industrier, etc.)), vilka taktiker för innehåll tar du hänsyn till för att nå relevanta sajter inom de kategorierna.
 3. Vilket är det nuvarande klimatet för betalda länkar och hur kan jag navigera de betalda länkarnas värld och komma ut på andra sidan och lukta som en ros?
 4. Automatisering av förfrågningsprocessen för länkar. Hur långt kan du rekommendera att man tar den? Vad är fördelar kontra nackdelar med automatisering?
 5. Nämn 5 specifika tekniker (sökningar, verktyg, processer eler startpunkter) som du skulle använda för en site inom mäklartemat som är aktiv över en stat.
 6. Vilka är top-3 över respektive undervärderade kriterierna för att utvärdera om en individuell länk kan hjälpa dig ii placeringarna på sökmotorerna?
 7. Om du kontrollerade en sökmotoralgoritm som Googles, vilka är de 3 första förändringarna du specifikt skulle göra för värderingar/beräkningar av länkar?
 8. Vilka är de största misstagen du ser folk göra inom sina länkansträngningar?
 9. Hur tror du att nofollow och redirect länkar behandlas av de olika sökmotorerna och ser du något värde i att skaffa dessa typer av länkar?
 10. Många människor klagar över konkurenter som rankar endast på grund av länkbyte (reciprocal). Tror du att länkbyte fortfarande fungerar som en komplett strategi eller tror du att ålder, förtroende och föräldraskap (brist på annat ord) räknas? Hur viktig tror du att länkens ålder är?
Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Trackbacks

 1. […] Problemet är när folk vill ha 1000 kronor i månaden för 1 länk på en sida med PageRank 5 har dom inte fattat mycket. Om man samtidigt säger att en mängd PageRank 0 länkar är lika viktiga lyfter nog många i branschen på ögonbrynen, men det är vad jag påstår. Jag syftar då på naturlighet. […]

Speak Your Mind

*