Behövs sponsrade länkar vid organisk ranking?

89

Om du arbetar med sponsrade länkar (SEM) vet du att det är ROI (kostnad kontra det värde du får ut) som är en av de viktigaste KPIerna. Kostnaden per klick kan som bekant variera med olika sökord; billigast är som regel ditt eget varumärke och dyrast är breda generiska termer tex bank, försäkringar och ögonlaser.

Om du någon gång blivit frustrerad över att CPC-kostnaderna ofta drar iväg, är du långt ifrån ensam om det. A och O är att från början strukturerat ditt AdWords-konto på bästa sätt (enligt Google). Har du gjort det ökar dina chanser att betala så lite som möjligt för den trafik du är ute efter.

Vad ska man göra om kostnaden för sponsrade länkar är hög? Att annonsera på Google är sedan länge ett effektivt sätt att nå en potentiell ny kund. Om jag redan syns organsikt är väl nyttan med annonser mindre? De flesta som letar efter mina produkter och tjänster hittar väl mig på Google där jag syns organiskt?

Många har övervägt det, och flera har provat det. Pausa sponsrade länkar om jag redan rankar bra organiskt. Men, om du tror att sponsrade länkar inte är nödvändiga när du har hög organiskt närvaro måste du tänka om.

sponsrade länkar - inkrementella klick

Google har i en undersökning observerat vad som hände med organiska klick när sponsrade länkar pausats i över 400 konton över fyra länder. Google byggde statistiska modeller för att uppskatta klickvolym från betald annonsering genom att använda faktorerna media spend och organisk synlighet.

Dessa modeller genererade uppskattningar för de inkrementella klick som kan tillskrivas sponsrade länkar. Med andra ord, andelen betalda klick som inte kompenseras av organiska klick när sökannonser är pausade.

Resultaten var överraskande. 89% av den trafik som genereras från sponsrade länkar ersätts inte av organiska klick när annonserna är pausade. Läs mer här. http://googleresearch.blogspot.se/2011/07/studies-show-search-ads-drive-89.html

 

 

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*