10 tips för att höja CTR på dina Adwords-kampanjer

10 tips för att höja CTR på dina adwordskampanjer

Hoppas att allt är bra i höstens snålblåst. Här kommer några enkla tips och knep för att ta dig framåt i Adwords-djungeln och driva effektivare kampanjer online.

Nu ska vi kika lite närmare på ett ämne som intresserar de flesta som arbetar med Adwords PPC kampanjer på ett eller annat sätt, nämligen frågeställningen hur du ska höja din (klickfrekvens) CTR på dina kampanjer?

Här är 10 konkreta tips att tänka på för att optimera din adwordskampanj så du höjer din CTR.

  1. Börja med att länka samman Adwords med Analytics.
  2. Sätt upp en målspårning med ex Tack sida efter köp.
  3. Analysera din organiska trafik med positioner och sökord som ger dig trafik idag. Den informationen är guld värd för dig.
  4. Om du enbart använder bred matchning idag så kan det finnas en idé att kika på andra alternativ för mer exakt matchning.
  5. Var noga med att din målsida är relevant. Var inte blyg för att testa en dedikerad landningssida för kampanjen, det kan löna sig.
  6. Ta fram flera annonser per annonsgrupp och skapa ständigt nya annonser.
  7. Använd söktermer i dina annonser.
  8. Analysera söktermer och exkludera termer som inte är attraktiva för dina affärer.
  9. Se till att ha perfekt relevans i allt du gör, det ökar din framgång i dina kampanjer.
  10. Var inte blyg för att höja dina CPC bud för att nå bättre placeringar.

Det här är ett första steg av åtgärder. I nästa steg är det dags att optimera vidare och kika på negativa sökord i alla dess former. Du har även möjlighet att kunna optimera vidare genom att schemalägga dina visningar så att du kan styra dina kampanjer framåt och visa ditt erbjudande på rätt tid av dygnet när just dina potentiella besökare är aktiva.

Om du är en entreprenör till sinnet så har du alla möjligheter att lyckas med dina kampanjer online. Om du vill ha mer guidning i ämnet adwords så är du alltid välkommen att höra av dig till oss så tar vi dina kampanjer till nästa nivå.

Hej och hå!

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*