Dörrsidor

Dörrsidor. En dörrsida kan förklaras med att det är en sida som inte är företagets egna officiella sida utan enbart är skapad med innehållsrikt material för att komma bra till på sökmotorer. Normalt så innehåller de bara en massa text och bild med en länk till företagets officiella sida. Men det finns ju de som lägger ner lite arbete och får det att se ut som den officiella sidan fast så fort man klickar någonstans så kommer man till originalsajten.

Dörrsidor har oftast en “redirect” (vidaresändning) direkt när ni kommer till en sådan dörrsida. Knepet är då att “surfaren” inte skall märka något, men det gör sökmotorerna. Detta är totalt bannlyst av Google.

Det finns dessutom de optimeringsföretag som lägger upp dörrsidor på domäner som de själva äger. Så länge ni betalar så är det ju frid och fröjd. Men den dagen ni inte vill vara med längre så pekas dessa dörrsidor om till en av era konkurrenter. Ni har betalt utvecklingen, ALL er trafik upphör – till förmån för optimeringsföretaget och er konkurrent.

Se upp med detta och hittar ni dörrsidor i en sökning på Google så anmäl det direkt på Google Spamreport nedan och läs även Googles regler på Svenska.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*