Domännamn

Domännamn. Ett domännamn är er internetadress. Det normala är att man har en internetadress som är samma som företaget, t ex volvo.se men det kan lika gärna vara en produkt eller tjänst.

Ur sökmotorsynpunkt kan det spela en liten roll men är absolut inte avgörande för en topplacering. Företagsnamnet kan få lika bra placeringar som ett domännamn baserat på produkt/tjänst. Jag skall härmed döda myten om att ha en massa domäner, företagetsnamn.se, företagets-produkt.se och/eller företagets-tjänst.se som alla leder till samma sida. Detta är i grund och botten helt värdelöst om man ser till marknadsföring på sökmotorer. Varför? Sidor med likadant material kallas för spegeldomäner och är inte tillåtet. Dessutom så kommer ni aldrig att bli registrerade på de mänskligt kontrollerade katalogerna med flera domäner med samma innehåll.

Ska ni ha flera domäner så lägg ner arbete på att skapa unika sajter med material som tillför surfaren något unikt. Länka sedan mellan era sajter för att få bra PageRank. Och…för säkerhets skull lägg dem på olika IP-nummer.

Om du gillade det här inlägget, lämna gärna en kommentar eller prenumerera via RSS så du inte missar framtida inlägg.

Speak Your Mind

*